НОВИНИ

Бойко Борисов прие оставката на зам.-министър Антон Гинев

Премиерът Борисов прие подадената от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев оставка, съобщиха от правителствената информационна служба. В молбата си за освобождаване от заемания пост заместник-министър Гинев е посочил лични причини.

бойко борисов прие оставката зам министър антон гинев
bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 14.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

По-рано днес прокуратурата съобщи, че е привлякла Гинев като обвиняем за това, че като директор на Националната компания Железопътна инфраструктура през 2007 г. умишлено не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество. Според обвинението щетата е в размер на над 900 хиляди лева. Гинев е платил авансово сумата на контролираната от депутата Илия Илиев фирма "Триумф", покрай която е хваната измамата. Бившият вече зам. министър Антон Гинев отрича обвиненията.

Прокурор Румяна Арнаудова: Това, което е дало основание за повдигане на обвинение е всъщност разследването срещу народния представител Илия Илиев. Като генерален директор на НКЖИ, сключвайки съвсем фиктивен договор е нанесъл щета на държавното предприятие в този особено голям размер. Прокуратурата е взела мярка за неотклонение подписка на Антон Гинев, тъй като е преценила, че към този момент почти девет години след извършване на престъплението, не бихме могли да уверим съда, че е опасност от извършване на друго престъпление.


Повече за случая може да прочетете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да издържаш манастир със 130 лева пенсия
Да издържаш манастир със 130 лева пенсия
Нормализира се обстановката след пороите във великотърновско
Нормализира се обстановката след пороите във великотърновско