НОВИНИ

Британското правителство обмисля четвърти вот на сделката за Брекзит

Британското правителство обмисля да направи четвърти опит сделката за Брекзит да бъде гласувана в парламента. След вчерашния трети неуспешен вот, премиерът Тереза Мей беше категорична, че ще намери изход от създалата се криза преди 12 април. Това е денят, в който ЕС ще очаква или изцяло ново предложение от Лондон, или Великобритания ще трябва да напусне без сделка.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:11, 30.03.2019
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Денят, който се очакваше да бъде първи за Великобритания извън ЕС, се оказа поредния, в който казусът Брекзит се заплете още повече. След като вчера Тереза Мей изрази увереност, че ще намери начин да убеди британските депутати, че нейната сделка, е единственото възможно решение на кризата, днес стана ясно, че тя губи все повече подкрепа, дори в редиците на своята консервативната партия.

В редакционна статия на днешния брой на вестник "Телеграф", Мей беше призована час по-скоро да подаде оставка. Консервативният вестник подчертава, че е време Брюксел да бъде помолен за дълга отсрочка за Брекзит, но и че тези преговори не трябва да се водят от сегашния премиер.

На този фон от британското вътрешно министерство обявиха, че европейските граждани, които желаят да уредят статута си, вече могат да го направят.

Каролин Ноукс, министър по въпросите за имиграцията: Около 200 хиляди души бяха подали документите още преди официално да започнем да приемаме такива. Ще направим така, че тези, които искат да работят и живеят тук легално, да могат да останат.

Лидерите на страните от ЕС се събират на извънредна среща на 10 април, за да обсъдят казусът Брекзит. На 12-и Великобритания трябва или да е готова с ново предложение, или да напусне, но без сделка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Часът на Земята е, загасете светлините!
Часът на Земята е, загасете светлините!
Думите на Чавушоглу: Поглед от Турция
Думите на Чавушоглу: Поглед от Турция