НОВИНИ

Бърни Сандърс побеждава убедително Хилари Клинтън в щата Айдахо

Сандърс е събрал 78 на сто от гласовете на партийните избиратели, а Клинтън, която е бивш държавен секретар на САЩ - 21,2 на сто. Резултатът се разминава значително с предварителните допитвания, в които двамата претенденти бяха почти наравно - 47 процента за Сандърс и 45 - за Клинтън.

bnt avatar logo
от БТА
10:49, 23.03.2016
Чете се за: 00:21 мин.
По света
бърни сандърс побеждава убедително хилари клинтън щата айдахо

Сенаторът Бърни Сандърс удържа убедителна победа над своята съперничка за президентска номинация Хилари Клинтън на събранията на активистите на Демократическата партия на САЩ в северозападния щат Айдахо, предаде ТАСС, цитирана от Си Ен Ен.

Събранията завършиха късно снощи. Според Си Ен Ен Сандърс е събрал 78 на сто от гласовете на партийните избиратели, а Клинтън, която е бивш държавен секретар на САЩ - 21,2 на сто.

Айдахо ще изпрати 27 делегати на националния конгрес на партията (25-28 юли), който ще определи нейният кандидат за президентските избори през ноември.

Резултатът се разминава значително с предварителните допитвания, в които двамата претенденти бяха почти наравно - 47 процента за Сандърс и 45 - за Клинтън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пристигнаха първите туристи в Албена
Пристигнаха първите туристи в Албена
Какво знаем и какво не знаем за атентатите в Брюксел до този момент
Какво знаем и какво не знаем за атентатите в Брюксел до този момент