НОВИНИ

Силна буря взе две жертви в Калифорния

Мощна буря връхлетя американския щат Калифорния, загинали са двама души. Според синоптиците, до часове времето в региона ще се успокои.

силна буря взе две жертви калифорния
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 18.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Обилни валежи и ураганни ветрове връхлетяха централните и южните части на Калифорния. Лошото време стана причина за мащабни наводнения. Под вода останаха и пистите на летището в Санта Барбара. А лошото време стана причина и за хаос на аеоргарата в Лос Анджелис, като бяха отменени или излетяха с много голямо закъснение над 300 полета. А повече от 100 хиляди останаха без ток в мегаполиса. В град Дурт, на около 30 км от Лос Анджели, беше издадено предписание за евакуацията на 180 домове, заради потенциална опасност от свлачища. Мнозина обаче избраха да останат.

Хедър Малоун: "Чакаме и гледаме. Ако по някаква причина планината тръгне да се свлича колата ми е паркирана наблизо, имаме подготвена чанта, както и предишния път."'

Обилните валежи наводниха и основните пътни артерии в района. Много шофьори бяха спасени от колите си с хеликоптери. А на една от улиците в град Студио се отвори дупка в асфалта и буквално погълна няколко автомобила. Активизирало се свлачище хвана в капан повече от 20 автомобила и училищен автобус в окръг Сан Бернардино.

След близо 4 години суша, тази зима в Калифорния е необикновено влажна. А сегашната буря е най-мощната не само за сезона, но и за последните поне 6 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двадесет и шест души бяха арестувани след атентата с кола бомба в Турция
Двадесет и шест души бяха арестувани след атентата с кола бомба в Турция
Засилен интерес за редовни полети от Летище Пловдив
Засилен интерес за редовни полети от Летище Пловдив