НОВИНИ

Четвърта нощ на протести в Шарлът

Около 300 демонстранти излязоха на улиците в Шарлът, Северна Каролина, през четвърта нощ на демонстрации в американския град, настоявайки властите да публикуват записите от фаталната полицейска стрелба срещу чернокожия Кийт Скот, предаде Ройтерс. Хилари Клинтън отложи посещението си за следващата неделя, "ако обстоятелствата го позволят"

bnt avatar logo
от БТА
07:19, 24.09.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
четвърта нощ протести шарлът

Протестът, охраняван от войници от Националната гвардия, протече мирно и без насилие. Участниците скандираха ""Resist the police"(оказвайте съпротива на полицията) и изписаха с тебешир на уличното платно имената на жертви, застреляни от полицаи, от целия окръг.

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън засега се отказа от плановете да посети Шарлът утре, съобщи предизборният й щаб. "Хилари е признателна за поканата на религиозните лидери от града и възнамерява да я уважи", обясни директорът на комуникациите Дженифър Палмиери, "но след по-широка дискусия с лидери на общността решихме да отложим посещението, за да изтощаваме ресурсите на града. Г-жа Клинтън има намерение да посети Шарлът следващата неделя, ако обстоятелствата позволят", добави Палмиери, цитирана от Франс прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Виена започва среща на върха
Във Виена започва среща на върха
Земетресение с магнитуд 5,6 във Вранча
Земетресение с магнитуд 5,6 във Вранча