НОВИНИ

Дефиле на младото вино в Пловдив

Дионисиево шествие постави началото на деветото издание на дефилето на младото вино в Пловдив. До неделя в 15 възрожденски къщи в Стария град ценителите на виното ще могат да опитат от най-новата реколта на 36 от българските изби. Дегустациите и този път ще стават чрез жетони, а жури от специалисти ще оценява продукцията.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
15:59, 24.11.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Рекорден брой млади вина - над 180 вида ще могат да опитат пловдивчани и гостите на града през почивните дни.

Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм в Пловдив: Младото вино е най-полезното вино. То е без консерванти, без всякакви подобрители. Това е гроздовият сок, току що ферментирал. Това се препоръчва, това е хубаво и това са пили нашите предци. До нова година им е стигало и след това са минавали на ракия вече.

Организаторите на дефилето са заредили в бъчвите общо 10 тона вино, за да стигне за всички ценители. Освен рекорден брой изложители, тази година се очакват и рекорден брой посетители - над 20 000 души. В града вече са и почитатели на винения туризъм от чужбина, които идват специално, за да дегустират новите продукти.

Пенка Нейчева: Дано времето е хубаво. Настроение вероятно ще има. Да има и добро представяне. Нови и интересни сортове. Ние сме любителки.
Йорданка Стоева: В региона на Пловдив има невероятни вина и с удоволствие всяка вечер си пийвам по една, е някой път и по две чашки.

Български производители на мед, колбаси, сирена и хляб използват събитието, за да представят също своята продукция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шулц: Ще участваме в разговорите за намиране на изход от политическата криза
Шулц: Ще участваме в разговорите за намиране на изход от политическата криза
„От раклата на баба“ подреди читалище „Светлина“ от село Соволяно
„От раклата на баба“ подреди читалище „Светлина“ от село Соволяно