НОВИНИ

Десетки отменени полети на лондонското летище Станстед заради лошото време

Десетки отменени полети и стотици разгневени пътници на лондонското летище Станстед предизвикаха рекордно ниските температури във Великобритания. Студ и сняг обхванаха по-голямата част от страната, а необичайно обилните за Острова снеговалежи причиниха транспортен хаос. Лошото време обхвана и Ирландия. Сред полетите, които така и не излетяха от Лондон, има и такива за София.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:03, 28.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света

50 отменени полета на летище Станстед и още толкова на Лутън изненадаха неприятно стотици пътници в края на празниците. Сковаващ студ, с температури около -10 градуса станаха причина пистите неколкократно да бъдат затваряни заради заледяване.

Сара: Тук съм още от снощи. След като полетът ми закъсня с около 3 часа, в крайна сметка се оказа, че е отменен. Никъде нямаше информация. Всички се лутахме хаотично из летището. Опитах се да си запазя нов билет от телефона, но приложението също не работеше. В крайна сметка се редих около 10 часа на опашка, за да си купя билет.
Жена: Просто искаме да се приберем, но всичко е много скъпо и не знам дали ще успеем да си вземем билети.

Голяма част от блокираните пътници бяха принудени да прекарат нощта на терминала.

Крис О'Лиъри: Няма къде да отидем, няма места в хотелите, нито информация от авиокомпаниите. Явно ще останем на летището още доста време.

След настъпилия хаос, лондонските аерогари започнаха постепенно да подновяват работа. От авикомпаниите обаче предупредиха пътниците да проверяват статуса на полета си преди да тръгнат към летището.

Лошото време донесе и други проблеми - повече от 40 000 домакинства прекараха нощта без електричество, а няколко магистрали временно бяха затворени. Очаква се снеговалежите във Великобритания да продължат и през следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предстои да бъде проучено трасето на втория лифт в Банско
Предстои да бъде проучено трасето на втория лифт в Банско
Между 50 и 200 лева излиза еднодневна ски ваканция в Родопската яка край Пловдив
Между 50 и 200 лева излиза еднодневна ски ваканция в Родопската яка край Пловдив