НОВИНИ

Събориха 12 постройки в рибарското селище „Френклиман“

12 постройки в рибарското селище “Френклиман” край Варна бяха разрушени днес. Рибарите заявиха, че не им е представена заповед за събарянето. Припомняме, че споровете между рибарите и фирмата, която претендира за собственост върху земята продължават вече година. Съдия изпълнител даде срок на рибарите до 20 декември да напуснат лодкостоянката и бунгалата си. Те от своя страна обжалват решението.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
16:40, 28.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Разрушаването на бунгалата е станало рано тази сутрин, когато три фадроми са влезли в селището заедно с представител на фирмата, която претендира, че е собственик на земята. С тях е бил и председателят на рибарското сдружение. Съборени са обаче и постройки, които са извън спорния терен.

Станислав Колев, собственик на разрушено бунгало: „Този имот там долу също не влизат в спорния имот, но и те са съборени. Плазмата са взели, какво са взели още не знам. Много неща са взети."

"Какво е предприето?"

Станислав Колев, собственик на разрушено бунгало: "Брат ми е подал жалба в полицията.“

Някои от бунгалата са частично съборени, други са сринати със земята и опис на липсващите вещи не може да се направи. Рибарите споделиха, че някои от тях все още живеят в постройките и като по чудо не е имало жертви при събарянето им. Те заявиха, че ще заведат нови дела срещу фирмата собственик на земята за посегателство срещу личното им имущество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава пое отговорност за терористичния акт в Кабул
"Ислямска държава" пое отговорност за терористичния акт в Кабул
Фестивал за снежни и ледени скулптури в Китай
Фестивал за снежни и ледени скулптури в Китай