НОВИНИ

Валентин Радев награди с почетно отличие трима доброволци

Вътрешният министър Валентин Радев награди с почетно отличие трима доброволци от Кризисния център за реакция при пожари, бедствия и катастрофи в с. Овча могила. Тримата са се включили първи в потушаването на пожар в здравната служба в селото и са евакуирали хора от съседна сграда, за които е имало опасност да бъдат засегнати от огъня.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
17:09, 28.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

На 20 декември тази година при пожар, предизвикан от малолетни доброволците Тихомир Веселинов, Георги Иванов и Милен Милев се хвърлят първи да гасят огъня, обхванал покрива на здравната служба на с. Овча могила.

Преди да пристигне пожарната от Свищов успяват и да евакуират 30 души с деменция от съседния на здравната служба дом. Наградата за доброволците вътрешният министър Валентин Радев определи като знак.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Това е бъдещето - имаме стратегия национална за доброволчеството, надяваме се, че ще я изпълняваме постепенно и затова даваме този знак. Държавата се справя заедно със всичките си граждани. И аз затова им благодаря на тримата. Защото е важно да популяризираме това чувство за съпричастност и помощ на гражданите.

А отличените казаха, че не се чувстват герои.

Кметът на селото Нели Великова сподели, че при гасенето на пожара е имало моменти, в които се е притеснявала за живота на доброволците, но не без гордост заяви, че те са обучени, екипирани и готови да се притекат на помощ при нужда в още 6 близки на Овча могила населени места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Четвърти човек стана обвиняем по делото Суджукгейт
​Четвърти човек стана обвиняем по делото "Суджукгейт"
Криза със сметоизвозването в Пазарджишко
Криза със сметоизвозването в Пазарджишко