НОВИНИ

Децата във Варна ще спортуват безплатно в общинските бази

Във Варна ще има целогодишно начално обучение по различни видове спорт. То е безплатно и се провежда от квалифицирани треньори.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
15:40, 07.10.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
децата варна спортуват безплатно общинските бази

Инициативата е на Дирекция “Спорт” в Община Варна и се осъществява в партньорство с клубове, които ползват безвъзмездно общински сгради и помещения. Спортната програма е за деца от 8 до 17 години и дава възможност да тренират лека атлетика, баскетбол, волейбол, борба, шах, модерен петобой, художествена гимнастика, плуване, карате, спортна гимнастика, тенис.

Организира се начално обучение по художествена гимнастика и за деца от 5 до 8 години. В курсовете по плуване се приемат деца на възраст от 8 до 12 години. Заплаща се единствено входната такса за басейн. Спортната програма на общината дава възможност на децата във Варна безплатно да се учат да карат кънки на Ледената пързалка в града. Записването става на място, след представяне на копие от застраховка “злополука” за периода на обучение. За желаещите да тренират волейбол е осигурена спортната зала на Първа езикова гимназия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна ще има по-модерни градски автобуси
Варна ще има по-модерни градски автобуси
Папа Франциск прие на аудиенция хърватския премиер Андрей Пленкович
Папа Франциск прие на аудиенция хърватския премиер Андрей Пленкович