НОВИНИ

До 1 декември ще се осигурят по 4 кв. м жилищна площ за всеки затворник

До 1 декември всички затвори в страната ще отговарят на европейските стандарти и изискванията на пилотното решение "Нешков и други срещу България", като и на Комитета против изтезанията, според които на всеки лишен от свобода трябва да се осигурят 4 кв. метра жилищна площ. Това заяви в Ловеч заместник-министърът на правосъдието Красимира Филипова.

bnt avatar logo
от БТА
14:17, 03.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
декември осигурят жилищна площ всеки затворник

По думите й вече се подготвят законодателните промени в тази посока и при влизането им в сила държавата е длъжна да осигури 4-те кв. метра. В противен случай лишеното от свобода лице ще може да се обърне към съответния административен съд.
В Ловеч Красимира Филипова, директорът на главната дирекция "Изпълнение на наказанията" Гергана Георгиева и началникът на затвора в града Марин Калчевски откриха нов арест. "Откриването на настоящия арест към затвора в Ловеч е част от плана и политиката на Министерството на правосъдието за подобряване на условията за лишаване от свобода, като целта е да се осигури по-добра материална база и условия както за лишените от свобода, така и за надзорно-охранителния състав", заяви заместник-министърът.
Това е четвъртият открит арест от една година насам, първите са били в Бургас, Плевен и Враца.
На днешното откриване на ареста в Ловеч Гергана Георгиева връчи парична награда на началника на ловешкия затвор за отлично създадената организация за доброто и качествено изпълнение на строително-ремонтните дейности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руско семейство живее с мечка от 23 години
Руско семейство живее с мечка от 23 години
В столицата на Венецуела избухнаха гладни бунтове
В столицата на Венецуела избухнаха гладни бунтове