НОВИНИ

Добър старт за Григор Димитров на откритото първенство на Австралия

Добър старт за Григор Димитров на откритото първенство на Австралия. В Мелбърн първата ракета на България победи италианеца Пауло Лоренци. Мнозина от участниците в Мелъбрн обаче са заплашени да попаднат в разследване за уредени мачове. Дори настоящият №1 Новак Джокович не скри, че е бил каран преди години да манипулира тенис мачове.

добър старт григор димитров откритото първенство австралия
bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 18.01.2016
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Мачът започна с пробив за Лоренци още в първия гейм, но Димитров върна брейка веднага. При 4-3 в своя ползма, българинът постигна нов пробив, а след това затвори сета - 6:3. В равностойната втора част сервисът и на двамата тенисисти започна да работи по-добре и след 12 гейма без пробив се стигна до тайбрек. В него Димитров отрази два сетбола за Лоренци при 4-6 точки, а впоследствие стигна до 2-0 сета след 10:8.

Въпреки че допусна пробив в началото на третия сет, Григор не позволи изненада и спечели четири поредни гейма за крайното 6-3. Българинът стигна до успех в 77 процента от разиграните точки при свой първи сервис, но направи 32 непредизвикани грешки. Следващият му опонент е аржентинският квалифкант Марко Трунхелити.

Потенциалният съперник на Димтиров в третия кръг Роджър Федерер започна по убедителен начин опита си за 5-и трофей в Мелбърн - победа с 3:0 сета над Николос Басилашвили от Грузия. Със същия резултат напред продължава и шампионът Новак Джокович, който не даде шанс на корейския талант Хьон Чун.

7 от 16-те поставени при дамите, които излязоха на корта днес отпаднаха. Сред тях са бившата номер 1 Каролине Вожняцки, Сара Ерани и представителката на домакинита Саманта Стосър. Шампионката Серина Уилямс се затрудни срещу Камила Джорджи, но въпреки това приключи мача в два сета - 6:4, 7:5.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгиец от марокански произход арестуван за атентатите в Париж
Белгиец от марокански произход арестуван за атентатите в Париж
Британският парламент обсъжда евентуална забрана на Доналд Тръмп до страната
Британският парламент обсъжда евентуална забрана на Доналд Тръмп до страната