НОВИНИ

Белият дом не може да потвърди данните на "Уикилийкс" за кибершпионаж на ЦРУ

Доналд Тръмп е "крайно обезпокоен" от твърденията за изтекла информация от ЦРУ и ще се погрижи виновните в изтичане на секретна информация да бъдат държани отговорни според закона. Това заяви говорителят на Белия дом, Шон Спайсър.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
08:12, 09.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Реакцията на Белия дом дойде, след като разобличителният сайт "Уикилийкс" публикува хиляди документи, обвиняващи разузнавателното бюро в кибершпионаж. Представители на американските тайни служби и правоприлагащи органи заявиха, че са знаели за пробива в сигурността на ЦРУ и че публикациите на "Уикилийкс" са автентични. Шон Спайсър обаче обяви, че Белият дом не може да потвърди информацията.

Шон Спайсър, говорител на Белия дом: Президент Тръмп е говорил за това и преди - всеки, който участва в изтичането на секретна информация, ще бъде държан отговорен според закона. Ако твърденията наистина са верни, а ние не можем да потвърдим това в този момент, ние ще търсим всички виновни и те ще бъдат дадени под съд. Това е игра с националната сигурност на нашата държава и администрацията на Доналд Тръмп няма да позволи подобни действия да минат леко.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен фонд ще помага за лечението на тежко болни деца в Свищов
Благотворителен фонд ще помага за лечението на тежко болни деца в Свищов
19 момичета загинаха при пожар в детски приют в Гватемала
19 момичета загинаха при пожар в детски приют в Гватемала