НОВИНИ

Достъпът на коли до плажа на Болата остава

Достъпът на коли до плажа на Болата ще остане засега. Институциите обаче тепърва ще търсят решение за пропускателния режим в резервата. Това стана ясно на днешната среща на заместник министърът на околната среда и водите Бойко Малинов с жителите на село Българево. Преди седмица екоминистерството сложи бетонни загражадения, с които ограничи слизането с кола до плажа на местността. Местните пък се разбунтуваха, че така туризмът в селото ще замре.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
21:44, 07.06.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Освен жителите на Българево в залата дойдоха и хора от Балчик, Каварна и Варна. Очакванията им бяха да чуят от експертите решение за пропускателния режим до плажа Болата. Но останаха разочаровани.

Виктор Лучиянов - Балчик: От Варна до Дуранкулак единственото място, където можеше да се пусне лодка нормално, беше заливът на Болата. Отново се опитва някой чиновник в София да наложи някаква забрана, да унищожи поминъка на хората в Българево, да унищожи правото ни да бъдем рибари и т.н.

Заместник-министърът на околната среда Бойко Малинов обясни, че това е само първа среща, на която е искал да чуе конкретните проблеми на хората.

Бойко Малинов, зам.-министър на околната среда и водите: Следващата седмица ще имаме най-малко още една среща, така че да се опитаме на всеки един от ясните проблеми с резервата да бъде намерено решение, което да съответства на законодателството и служи разбира се и на хората.
Труфка Станева: Не искам като ми дойдат гости, идват с кемпер, едни германци, да няма къде да отидат долу до болата с кемпера. Как да сляза?!

Ако не се намери трайно решение, местните се заканват да пристъпят към блокада на пътища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Професионалното образование да стане национална кауза, призова президентът
Професионалното образование да стане национална кауза, призова президентът
ДРУГИТЕ НОВИНИ - Саундпейнтинг опитомява математиката
ДРУГИТЕ НОВИНИ - Саундпейнтинг опитомява математиката