НОВИНИ

Двама румънци ще бъдат съдени в Русе, представяли се за полицаи

Окръжната прокуратура в Русе предаде на съд двама румънци, които извършили грабежи, като се представяли за полицаи. Това съобщиха от прокуратурата.

bnt avatar logo
от БТА
14:04, 21.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
двама румънци бъдат съдени русе представяли полицаи

Обвинението срещу Кристиан В. и Кристиан Д. е за това, че на 4 юни тази година ограбили в Русе украинец, като му взели 400 долара. Ден по-късно бил обран и молдовец, като двамата задигнали от него 400 евро.
Обвиняемите живеели в Букурещ, не работели и имали нужда от пари. Решили, че с началото на туристическия сезон много чужденци минават през Румъния и България на път за курортите. Снабдили се с два автомобила с българска регистрация, осигурили лампа, наподобяваща полицейска, стоппалка, карти за легитимиране като полицейски служители, както и пистолет.
И двата грабежа извършили по идентичен начин - спрели чуждестранни автомобили в Русе, представили се за полицаи, питали дали се носят наркотици, оръжие или други забранени предмети, а след това искали от пътниците да им покажат парите и цигарите, които имат у себе си. В момента, в който чужденците показвали носените от тях банкноти, двамата бързо предприемали действия по грабежа. Веднага след това напускали страната и се връщали в Румъния.
По искане на прокуратурата на двамата е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража". Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата разреши на свещеници да опрощават аборти без ограничения
Папата разреши на свещеници да опрощават аборти без ограничения
Френската полиция разби терористична мрежа, готвеща атаки в страната
Френската полиция разби терористична мрежа, готвеща атаки в страната