НОВИНИ

Египет блокира 21 интернет сайта, включително и на телевизия "Ал Джазира"

Египетските власти забраниха 21 уeбсайта, включително основния сайт на катарската телевизия "Ал Джазира" и на телевизия на египетската опозиция, излъчваща от Турция, с аргумента, че "подкрепят тероризма", предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на местни медии и източници от службите по сигурността.

bnt avatar logo
от БТА
07:14, 25.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
египет блокира интернет сайта включително телевизия джазира

Египет отдавна обвинява "Ал Джазира", че подкрепя забраненото движение "Мюсюлмански братя", което властите обвиняват за насилието след отстраняването му от властта през 2013 г., когато военните свалиха избрания президент ислямист Мохамед Морси след масови протести срещу управлението му.

Сред блокираните сайтове е електронният сайт на арабски език на американската медия "Хъфингтън пост", публикувал множество критични към египетското правителство статии.

Недостъпни са също сайтовете на базираната в Турция телевизия "Аш Шарк" и на египетската независима медия "Мада Маср", публикувала разследвания на случаи на корупция.

Цитиран от информационна агенция МЕНА висш източник от сферата на сигурността каза, че уебсайтовете, сред които има и базирани в чужбина медии като "Маср ал Арабия", за които правителството твърдят, че се финансират от Катар, са блокирани, тъй като публикуват "съдържание, което подкрепя тероризма и екстремизма или разпространява лъжи", посочи МЕНА.

Според цитирания от египетската агенция източник срещу блокираните сайтове ще бъдат предприети правни действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлозар Лазаров: ​Нужни са политически решения на проблем с тероризма
Светлозар Лазаров: ​Нужни са политически решения на проблем с тероризма
Арестуваните след атентата в Манчестър вече са седем
Арестуваните след атентата в Манчестър вече са седем