НОВИНИ

Нападнаха екип на Спешна помощ в Перник

Лекарка и медицинска сестра от Спешния център в Перник са били нападнати по време на дежурство. Инцидентът е станал в нощта срещу понеделник.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
21:58, 30.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
нападнаха екип спешна помощ перник

Малко след 22 часа д-р Мая Каменова и сестра Коритарова отиват на адрес в Пернишкия квартал Изток. Докато преглеждат пациентката, възникнал спор с нея и мъж, който също бил в жилището. Той заключил вратата и направил опит да ги удари. Двете жени успели да избягат и да подадат сигнал в полицията. Медиците не са пострадали физически, но са в силен стрес, заяви за БНТ директорът на Спешния център в града.

Д-р Валери Симеонов, директор на Център за спешна медицинска помощ - гр. Перник: Пореден конфликт от граждани с агресия към екипа на ЦМП. До такава степен са били притеснени при изпълняване на служебните си задължения, че дори се е стигнало да се притесняват за живота си. Адресът е бил подаден за жена, а е имало мъж, който всъщност, след като те влизат в апартамента, той заключва външната врата, която е нямала дръжка, заключва външната врата и си слага ключа в джоба. Необяснима е агресията - да малтретираш екипа, който идва да ти помогне и да ти спаси живота.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ордените на президентите - за първи път в експозиция
Ордените на президентите - за първи път в експозиция
Обществена дискусия за правата на пациентите – пряко по БНТ2
Обществена дискусия за правата на пациентите – пряко по БНТ2