НОВИНИ

Експертите препоръчват да внимаваме с мобилния интернет в роуминг

Роумингът отпадна официално в три държави от ЕС, а за това къде са уловките в студиото на "Още от деня" гостува изпълнителният директор на Българската национална асоциация "Активни потребители" - Богомил Николов. Той посъветва да се внимава с преноса на данни, защото там рискът е най-голям.

bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 15.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
Богомил Николов, "Активни потребители": Имаме определен срок от 4 месеца, в който свободно може да ползваме роумингът. След този период, ако човек учи или работи в чужбина, в 14-дневен срок трябва да покаже уверение. За гласовите обаждания и за SMS-ите няма лимит.

Специалистът разкри още, че операторите имат право да налагат ограничения за данните по определена формула. Това става, когато цената на определен MGB е по -ниска от тази, която е установена в регламента , а тя е 7.7 евро за GB.

Николов препоръча консервативно поведение, проверка на мейла, социални мрежи и внимание при използват онлайн телевизия в чужбина или навигационни системи, защото така може да се направи голям трафик. По думите му за предпочитане е използването на безплатен интернет, защото най-големите изненади могат да дойдат от мобилния интернет.

Ако операторите докажат, че търпят големи загуби, това може да се промени след година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин отговаря над 4 часа на въпроси на граждани
Путин отговаря над 4 часа на въпроси на граждани
Дигитална карта на образованието ще информира бизнеса за подготвящи се кадри
Дигитална карта на образованието ще информира бизнеса за подготвящи се кадри