НОВИНИ

Елена Йончева: Всеки политик трябва да носи отговорност за думите си

В студиото на „Още от деня“ говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева коментира решението на Софийския районен съд да осъди премиера Борисов и партия ГЕРБ да ѝ платят обезщетение за клевета. Тя подчерта, че политиците трябва да носят отговорност за думите си, но осъди начина, по който съпартиецът ѝ Таско Ерменков повдигна въпроса за чистотата на водата в София. Йончева призова премиера Борисов да подаде оставка или да поднесе извинение за думите си.

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 25.05.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

На първа инстанция Бойко Борисов и ГЕРБ бяха осъдени за клевета, заяви Елена Йончева. По думите ѝ казусът е ясен, който няма проблем да бъде спечелен и е било ясно, че думите на премиера Борисов, заради които той е бил изправен пред съда, са насочени към нея.

Елена Йончева, говорител на ПГ на „БСП за България“: Другият аргумент на господин Борисов, който той изразява чрез своя адвокат, е че това е предизборна кампания.

Бойко Борисов или трябва да подаде оставка, или да се извини, допълни Елена Йончева.

;

Йончева отбеляза, че е била контректна в изнесените твърдения за „шуробаджанащина“ в община Хасково.

Елена Йончева, говорител на ПГ на „БСП за България“: Всеки политик трябва да носи отговорност за думите си.

Елена Йончева заяви, че не одобрява използването на социалните мрежи, когато политик задава въпроси към институции. Така тя коментира казуса около статуса във фейсбук на депутата от БСП Таско Ерменков, свързан с чистотата на питейната вода в София.

;
Елена Йончева, говорител на ПГ на „БСП за България“: Но аз го разбирам и ще ви кажа защо. Пет месеца информацията за водата в Хасково беше крита. Аз съм го казвала много пъти и показвах документи. А хората научиха чрез местна медия.

Йончева допълни, че въпреки парламантерната комисия по въпроса, в части от Хасково водата е все още забранена не само за питейни, но и за домакински нужди.

;

Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство по сигнал на БСП за оградното съоръжение по границата, заяви Йончева, а това е органът, който се занимава с корупция сред високите етажи на властта.

Визитата на президента Радев в Русия е голям успех за България, защото се е заговорило за „Български поток“. Това е в правомощията на президента, защото по конституция той отговаря за външната политика на България. Тя отбеляза, че президентът Радев не е подписвал договори, а проправял пътя за нормални българо-руски отношения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Харви Уайнстийн вече е с повдигнати обвинения за сексуално насилие по две дела
Харви Уайнстийн вече е с повдигнати обвинения за сексуално насилие по две дела
Ученици се включиха в състезанието „Пазим езика си“
Ученици се включиха в състезанието „Пазим езика си“