НОВИНИ

Емоциите в Хасково след победата на Григор Димитров

Григор Димитров е на върха в Лондон. Българинът спечели финалния мастърс в английската столица, побеждавайки в решаващия мач Давид Гофен с 2:1 сета. С успеха си Гришо зарадва цяла България, записвайки още една страница в славната спортна история на страната ни. Вижте какви бяха емоциите в Хасково - родният град на Григор Димитров по време на двубоя и след мача...

bnt avatar logo
от Младен Желязков
07:33, 20.11.2017
Чете се за: 01:55 мин.
У нас

Ето такава бе атмосферата в Хасково снощи. Причината бе финалът на тенис турнира в Лондон между Григор Димитров и Давид Гофен. Завладяно от емоцията съгражданите на най-добрият ни тенисист само за няколко часа сформираха фен клуб на Гришо. Десетки се събраха в един от местните тенис комплекси, за да гледат своя любимец. Сред феновете бе и младата надежда на тениса в Хасково Емили Манолова.

Емили Манолова: Той е един много добър тенисист и се надявам да спечели този турнир! Той играе спокойно, да! И има добри удари.
Владимир Гончев: Първо играе изключително красиво, изключително интелигентно, и придоби голямо самочувствие и увереност и може би в най-скоро време той ще е победител от големия шлем.

Белгийският тенисист влезе силно в мача и поведе с 3:1. Григор Димитров обаче не се предаде и успя да обърне нещата в своя полза, печелейки първия сет. Втората част бе за Гофен, което означаваше, че феновете ще наблюдават трети решителен сет. В последната част Григор си осигури солиден аванс и в крайна сметка стигна до успеха, хвърляйки всички в екстаз. С победата си Гришо зарадва малки и големи. Изключително емоцинален бе и председателят на тенис клуб “Хасково 2015”, към който е картотекиран Димитров.

Йордан Йорданов - председател на ТК “Хасково 2015”: Ние направихме това, което от дълги години се създаваше в Хасково. Най-напред построиха кортове, някога в далечната 80-та година. След това се появиха други деца и най-после се появи шампиона на шампионите. Нашият български и малко да почакаме след още малко време световен номер 1.

Сред най-големите фенове на Гришо е и кмета на Хасково Добри Бешиванов.

Добри Беливанов - кмет на община Хасково: Горди сме, че нашият съгражданин направи такъв успешен мач. Мачът беше много труден, но все пак класата на Григор си каза думата. Тенис корта, на който се намираме, би трябвало да носи неговото име. Тъй като той е израстнал тук.

Преди около 2 месеца Гришо заяви, че голямата му цел е класиране на финалите в Лондон. Е, той не само го направи, а и спечели турнира на най- добрите 8. За неговите млади съотборници от “Хасково 2015” тази нощ ще остане незабравима. Александър тренира тенис от 3 години. Не крие, че именно Григор е най-любимия му състезател.

Александър: Гришо постигна тази година много неща, той беше толкова назад в ранглистата, а сега е в топ 3, той за мен е най-добрият на света.
Антоан: Чувствам се невероятно, Григор направо не мога да повярвам още се вълнувам. Гордея се с него!

Гришо освен, като състезател, е и голям пример като човек за младите тенисисти.

Веселин Калемджиева: За моите синове определено да, също за другите деца, много са горди с него, очакват го с нетърпение на Гаранти коза, ще ходим с удоволствие да го гледаме на всеки мач.
Невена Шопова - треньор в ТК “Хасково 2015”: Един перфектен завършък на един много успешен сезон и на една много силна седмица за Гришо. Мисля, че всички много се гордеем, много е хубаво.

И така - 23 години след като футболните ни национали накараха цяла България да се обедини, сега това направи едно момче от Хасково. Гришо със сигурност ще изпрати най-силния си сезон. Не само заради успехите в турнирите през годината, а и заради факта, че си заслужи третата позиция в световната ранглиста. А докъде всъщност може да стигне Гришо, остава да видим!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Попов: Контролът върху шофьорите, превозващи пътници, е много сериозен
Ангел Попов: Контролът върху шофьорите, превозващи пътници, е много сериозен
​Грешки, които допускат бабите при отглеждането на внуците
​Грешки, които допускат бабите при отглеждането на внуците