НОВИНИ

Г-7 готови затягане на санкциите срещу Русия

Лидерите на Г-7 са готови да затегнат санкциите срещу Русия в случай на неизпълнение на споразумението от Минск, свързани с уреждането на кризата в Украйна. Това съобщи АНСА, позовавайки се на информирани източници в кулоарите на срещата на върха в Таормина.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:11, 27.05.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
готови затягане санкциите русия

В окончателната декларация ще бъде споменато желанието на Групата на седемте за "допълнителни мерки" срещу Москва в случай на неизпълнение на договора. Както бе посочено от дипломатически източници, САЩ се съгласиха, че все още е налице необходимост от санкции.

В същото време формулировките относно антируски санкции не са напълно хармонизирани. По същия начин, според агенцията, няма консенсус по отношение на отчетите, свързани с търговията.

В навечерието на пресконференцията, която предхожда срещата на върха, председателят на Европейския съвет Доналд Туск обеща да "призове лидерите на Г-7 да потвърдят своята позиция" за антируските санкции.

"От последната ни среща на върха в Япония не видяхме нищо, което би обосновало промяна в нашата политика по отношение на Русия," каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп: Парите започват да се вливат в НАТО
Доналд Тръмп: Парите започват да се вливат в НАТО
Ислямска държава пое отговорността  за нападението срещу автобус в Египет
"Ислямска държава" пое отговорността за нападението срещу автобус в Египет