НОВИНИ

Големи горски пожари в Южна Франция

Горски пожари в Южна Франция опустошиха 2260 хектара площ, раниха двама души и наложиха евакуация на стотици жители. Огнената стихия е затихнала през нощта, но още не е потушена.

bnt avatar logo
от БНТ
07:13, 11.08.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Пострадали са двама души, единият от които е с тежки изгаряния. Хиляда и 100 пожарникари участват в потушаването на пожарите. Целта на огнеборците е да овладеят стихията, преди да стигне до големите градове в департамента.

Най-големият пожар - този край Марсилия започна в 15:30 часа местно време. Между 20 и 25 къщи изгоряха. Представител на кметството на Витрол, град с 35 хиляди жители северно от Марсилия, където са изгорелите къщи, съобщи, че между 6 и 8 хиляди жители са били засегнати от бедствието в пет квартала, като повечето останали блокирани по домовете си, а около хиляда са били евакуирани в три гимназии.

В индустриалната зона на Марсилия три други пожара обхванаха 530 хектара и срещу тях се бориха 250 пожарникари. Те бяха овладени към 20:00 часа местно време. Малко след това бяха възобновени въздушният и шосейният транспорт в околността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови антитерористични мерки в Германия
Нови антитерористични мерки в Германия
Българските пожарникари, които помагаха в Скопие, се завръщат у нас
Българските пожарникари, които помагаха в Скопие, се завръщат у нас