НОВИНИ

Говорителят на сирийския клон на "Ал Кайда" е бил убит

Говорителят на сирийския клон на "Ал Кайда" - "Фронт Ан Нусра", е бил убит вчера при въздушен удар в североизточната провинция Идлиб. Загинали са още около 20 други екстремисти, включително чуждестранни джихадисти. Информацията съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права.

bnt avatar logo
от Георги Петров
07:46, 04.04.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Абу Фирас с прякор "Сириеца" е бил убит при сирийски или руски въздушен удар в село, разположено северозападно от град Идлиб. С него са загинали още най-малко 20 джихадисти от "Ан Нусра" и групировката Джун Ал Акса, също свързана с "Ал Кайда", както и джихадисти от Узбекистан.

Според Сирийския център за наблюдение на човешките права, който разполага с голяма мрежа от информатори из цялата страна, Абу Фирас е бил на среща с другите джихадисти, когато били изненадани от въздушното нападение. Провинцията Идлиб е в ръцете на "Ан Нусра" и съюзниците й от 2015 година насам.

Заедно с "Ислямска държава" те са изключени от режима на прекратяване на огъня и продължават да бъдат мишена на удари от сирийските и руските сили, както и от международната коалиция начело със Съединените американски щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Нагорни Карабах
Напрежение в Нагорни Карабах
Експерт: Покачват се цените на наемите
Експерт: Покачват се цените на наемите