НОВИНИ

Гърция ще представлява Египет в Катар

Гърция поема дипломатическото представителство на Египет в Катар. Това обяви гръцкото външно министерство след решението на група арабски държави да скъсат дипломатическите си отношения с Катар, съобщава в. "Катимерини".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
08:32, 06.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
гърция представлява египет катар

В телефонен разговор на гръцкия външен министър Никос Кодзиас с египетския му колега Самех Шукри от египетска страна е било формулирано искане посолството на Гърция в Доха да поеме представителството на арабската страна.

Искането на Египет към Гърция се оценява като естествен акт, тъй като Атина неведнъж е представлявала Кайро пред международни институции.

През изминалата година Гърция бе сред твърдите поддръжници на Египет по линия на Европейския съюз, за да бъде избегнато евентуално скъсване на отношенията между Брюксел и Кайро по повод политическите събития в тази голяма арабска държава.

Египетският външен министър поддържа много близки лични отношения с гръцкия си колега, а Кайро е сред твърдите поддръжници на конференцията за сигурност и сътрудничество, която от две години насам се организира на остров Родос, посочва изданието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От сряда започват театрални дни в Русе
От сряда започват театрални дни в Русе
Шестокласници върнаха голяма сума пари
Шестокласници върнаха голяма сума пари