НОВИНИ

Гръцката полиция затвори изхода на Серес към Кулата заради фермерите

Полиция, сред които спецчасти за борба с безредиците блокираха изхода на Серес в посока ГКПП "Промахон-Кулата", за да не тръгнат тракторите на протестиращите гръцки фермери към граничния пункт.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:38, 26.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
гръцката полиция затвори изхода серес кулата заради фермерите

Два автобуса и коли на полицията блокираха в 11.40 ч. днес всеки изход на пътя Серес-Солун в посока България. Гръцките фермери заявиха вчера, че искат да оставят тракторите си на ГКПП "Промахон", но без да блокират границата. Земеделската техника на фермерите е на изхода на Серес в посока Солун. Блокадата им трябваше да се осъществи по обяд днес.

Изпреварващо полицията блокира изходите на града в посока България, спецчастите са оборудвани с щитове и каски. Всички подстъпи на магистралата в посока българската граница са блокирани от полицейски патрулки, за да не тръгнат трактори от селата между Серес и българската граница.

Пътуващите от Култа в посока Серес преди града се отбиват, блокиралите тракторите на гръцките фермери полицаи, на практика препятстват движението на леки и товарни автомобили в посока гръцкия град, както и към Солун и Атина. Вчера гръцките фермери към 16 ч. блокираха също изхода на Серес в посока Солун и Атина.

Така засега гръцките власти, за разлика от миналата година по това време, няма да позволи протестиращите фермери да тръгнат и блокират отново ГКПП „Кулата-Промахон”. Според наши шофьори, трактори на фермерите са тръгнали по обходни пътища от Ираклица към нашата граница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До минус 20 градуса в петък
До минус 20 градуса в петък
10-те престъпници с най-лош късмет
10-те престъпници с най-лош късмет