НОВИНИ

Извънредна среща в МС заради напрежението в Габрово

Заради напрежението в Габрово, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов свика в Министерския съвет извънредно заседание с ръководството на МВР. След срещата Каракачанов препоръча на кметовете да бъдат по-активни за решаването на проблемa с незаконно пребиваващите в населените места.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
16:08, 11.04.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ситуацията в Габрово в момента е спокойна, а напрежението, възникнало след опита на протестиращи да нахлуят в областния арест - овладяно. Полицаи от няколко областни дирекции, включително служители на Жандармерията следят за реда в Габрово.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Имаме достатъчно полицейско присъствие в Габрово. Искам да ви уверя, че ще останем там, докогато е нужно, за да не допуснем групово нарушаване на обществения ред и някакви ексцесии.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че няма данни за политическа намеса в протеста.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Протестът възниква като спонтанен протест на граждани, които закономерно протестират против едно криминално престъпление. Полицията си свърши работата за пореден път.

Каракачанов заяви, че проблеми като този в Габрово могат да бъдат "пресечени в зародиш", но за целта кметовете трябва да бъдат по-бдителни и активни.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Местната власт трябва да започне да си върши работа и там където един кмет знае, че има приходящи, които се заселват незаконно или строят жилища незаконно или се самонастаняват в изоставени сгради незаконно, да сигнализират полицията да се вземат предварителни мерки.

Вицепремиерът коментира, че всеки който не си е свършил работата, носи персонална вина за напрежението в Габрово. Той заяви, че би си подал оставката, ако по този начин ще се решат проблемите в сектора на сигурността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Израел Нетаняху
Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Израел Нетаняху
Оставиха в ареста нападателите от Габрово
Оставиха в ареста нападателите от Габрово