НОВИНИ

Засилени мерки на Пътна полиция за студентския празник в Югозападна България

Районът на Югозападна България е традиционно най-предпочитаният за отбелязване на студентския празник. Във връзка с това от Пътна полиция предприемат нужните мерки за обезопасяване на движението, което се очаква да е натоварено, а от Агенцията по безопасност на храните правят проверки по ресторанти и хотели за качеството на предлаганите храни.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Слави Илиев
07:02, 08.12.2017
Чете се за: 01:01 мин.
По света

Не е тайна, че най-предпочитаните места за честването на 8 декември са Банско, Добринище, Мелник, Разлог и Сандански. Трафикът ще бъде изключително натоварен по направленията Симитли-Добринище и Благоевград-Сандански-Кулата. В Банско се очакват само 10 000 студенти.

ст. инспектор Данаил Стоицов, Пътна полиция при ОД „Благоевград“: Имаме организация, така че да има повече насищане на автопатрули по Е-79. Трафикът ще бъде изключително интензивен, но апелирам водачите да спазват правилата за движение по пътищата и да са добре оборудвани.

Ще се извършват проверки за алкохол и наркотични вещества, заяви ст. инсп. Стоицов. Той призова сутдентите да имат резервен водач, който да не е употкребявал алкохол и да е правоспособен.

ст. инспектор Данаил Стоицов, Пътна полиция при ОД „Благоевград“: В област Благоевград всички пътища са необходими.

Ст. инсп. призова студентите да празнуват разумно. Георги Томов от Агенцията по храните заяви, че се извършват проверки на механи, ресторанти и хотели в областта.

Героги Томов, гл. инспектор в отдел „Контрол на храните“ при ОДБХ-Благоевград: Извършват се масирани проверки в Банско, Мелник, Разлог, Добринище - където основно са концентрирани студентите. Извършваме проверки в хотели с ол инклузив, както и механите. Следим за качеството и безопасността на храните, които се предлагат там, хигиена, партидни номера, вкусови качествени показатели.

Той заяви, че при установяване на нарушение се издават предписания или актове при сериозни нарушения. Той припомни, че Агенцията може да извършва проверки на напитки без акциз, а отговорност за проверка на алкохолните напитки се пада на Агенция „Митници“. Той призова студентите да не консумират храни от нерегламентирани места.

Героги Томов, гл. инспектор в отдел „Контрол на храните“ при ОДБХ-Благоевград: Студентите могат да сигнализират на горещия телефон на агенцията 0700 122 99 и на сайта на агенцията по храните.

Нарушенията са по-малко в сравнение с минали години. Основно нарушенията са при срока на годност и опаковките на храните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много студенти се отправиха към курортните градове още вчера
Много студенти се отправиха към курортните градове още вчера
Вулканът Агунг на индонезийския остров Бали изхвърля гъст дим
Вулканът Агунг на индонезийския остров Бали изхвърля гъст дим