НОВИНИ

Каква е програмата на половинките на лидерите от Г-7?

Докато лидерите от Г-7 обсъждаха важни теми като тероризма, климатичните промени и световната търговия, домакините се погрижиха техните половинки да не скучаят. За тях е организирана специална програма, която запълва и двата дни от форума.

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 27.05.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Докато италианският премиер Паоло Джентилони е домакин на форума на Голямата седморка, съпругата му Мануела Мауро се погрижи за гостите, които не участват в заседанията. Това са първите дами на Франция и САЩ - Брижит Троньо и Мелания Тръмп. Съпругата на председателя на Европейския съвет - Малгожата Туск съпругите на премиерите на Канада и Япония - Софи Грегоар Трюдо и Аки Абе, а също Йоахим Зауер, съпругът на германския канцлер Ангела Меркел. Съпругът на британския премиер Тереза Мей се отказа от пътуването.

Очевидно не е трудно да се осигури приятно прекарване на красивата Сицилия. Гостите отидоха в провинциалната столица Катания, където посетиха кметството, античен театър и бивш манастир, смятан за шедьовър на бароковото изкуство. Те дегустираха местни рибни блюда и прелетяха с хеликоптер над прочутия вулкан Етна. Вечерта всички ги очакваше концерт на оркестъра на Миланската скала в гръцкия амфитеатър на Таормина, датиращ от трети век пр. Хр.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Парче от Берлинската стена се продава на търг в Мексико
​Парче от Берлинската стена се продава на търг в Мексико
Борисов свика среща със земеделския министър заради двойните стандарти в храните
Борисов свика среща със земеделския министър заради двойните стандарти в храните