НОВИНИ

Катастрофа между лек автомобил и камион затвори Е-79 край Симитли за часове

Катастрофа между лек автомобил и камион край Симитли затвори главен път Е-79 за няколко часа. Пострадал е само шофьорът на лекия автомобил. Международният път за Гърция е едно от най-натоварените трасета, особено през летния сезон, когато хиляди български и чуждестранни туристи пътуват до курортите в страната и до двете ни съседки Гърция и Македония. Днес край град Симитли стана поредният пътен инцидент.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
20:00, 20.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Катастрофата е станала малко след два часа след обяд. Според шофьора на тежкотоварния камион причина за инцидента е неправилното изпреварване, което е предприел водачът на лекия автомобил.

“Директно се заби в камиона. Над 40 метра спирачен път имам. Остави семейството без прехрана, това е.”

Пострадалият е около 30-годишен. Транспортиран е в Спешното приемно отделение на благоевградската болница, където е прегледан и освободен за домашно лечение. Колони от тежкотоварни камиони се образуваха и в двете посоки на главния път. Изключително затруднено беше и движението по обходния маршрут през село Железница.

От Пътна полиция призовават водачите да бъдат изключително бдителни в часовете, когато трафикът е най-интензивен, да карат със съобразена скорост и да спазват въведените пътни знаци и ограничения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Мария Георгиева: 150 000 двойки имат нужда от асистиране на репродукцията
Д-р Мария Георгиева: 150 000 двойки имат нужда от асистиране на репродукцията
Ще загубим 70 млн. лева по Оперативната програма Наука и образование
Ще загубим 70 млн. лева по Оперативната програма "Наука и образование"