НОВИНИ

Хърватска министърка блъсна момиче, шофирайки с изтекла книжка

Хърватският министър на регионалното развитие и фондовете на ЕС Габриела Жалац съобщи, че под натиска на обществеността е подала оставка пред министър-председателя Андрей Пленкович. Това става след като в събота сутрин, при шофиране със свидетелство за управление с изтекъл срок, Жалац удари момиче и му нанесе тежки наранявания.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:46, 11.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
хърватска министърка блъсна момиче шофирайки изтекла книжка

Министърът съобщи пред репортери в Загреб, че е говорила с Пленкович веднага след инцидента и е подала оставката си. "Подадох оставка от морални и всякакви други причини", каза Жалац и добави, че абсолютно признава всичко, което се е случило този ден.

"Това, което се случи с мен в събота, не бих искала да се случва на никого. Отидох до магазина, когато пред автомобила ми изскочи момиче. Аз го ударих, след което веднага му помогнах доколкото можех. Повикахме полиция и Бърза помощ и я отведохме в болницата във Винковци и оттам в Осиек", обясни хърватският министър.

Що се отнася до шофьорската книжка, тя каза, че тъй като не шофира често, не е проверила срока и не е видяла, че е невалидна от 2016 г., но че това не я оправдава.

Жалац се извини на хърватската общественост, че поради незнание е шофирала без валидна шофьорска книжка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговорите за новите Ф-16 от САЩ може да приключат до юли
Преговорите за новите Ф-16 от САЩ може да приключат до юли
Пострадали хора и материални щети след силни бури в Централна Европа
Пострадали хора и материални щети след силни бури в Централна Европа