НОВИНИ

Повдигнаха обвинения за 17 убийства на стрелеца от Флорида

След неколкочасов разпит на 19-годишния стрелец от Флорида тази сутрин бяха повдигнати обвинения в предумишлено убийство на 17 души, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
17:46, 15.02.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света
повдигнаха обвинения убийства стрелеца флорида

Четиринадесет оцелели при стрелбата в гимназия "Марджъри Стоунман Дъглас" са настанени в болница.

Никълъс Крус - все още в болнична дреха, след като бил хоспитализиран със затруднено дишане - е изпратен в затвора без право на освобождаване под гаранция.

Преди края на часовете вчера в училището се задействала алармата за пожар и бившите съученици на Крус помислили, че това е поредна учебна тревога, при каквато те трябва да напуснат класните стаи.

Според полицията в този момент Крус, въоръжен с противогаз, димни гранати и голям брой пълнители, открил огън със собствена полуавтоматична пушка и избил 17 души.

Това е училищната стрелба с най-много жертви в САЩ, откакто въоръжен мъж атакува началното училище "Санди Хук" в Нютаун, щата Кънектикът, преди повече от пет години. Според организацията за контрол върху оръжията "Евритаун фор гън сейфти" от 2013 г. досега в САЩ е имало 290 случая на училищна стрелба, а вчерашната е 18-ата от началото на годината.

Крус купил законно полуавтоматичната пушка преди година. Федералните закони разрешават на хора на възраст на и над 18 години да купуват дългоцевно оръжие, включително от този вид автомати, припомня АП..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училищни работилници ще развиват характера и ценностите на децата в Благоевград
Училищни работилници ще развиват характера и ценностите на децата в Благоевград
Нено Димов подписа договор със 7 общини за инсталации за преработка на отпадъци
Нено Димов подписа договор със 7 общини за инсталации за преработка на отпадъци