НОВИНИ

Красимир Янков: Прави се опит за манипулация и се лъжат хората

ГЕРБ И БСП водят спорове относно енергетиката в страната. ГЕРБ твърдят, че проблеми в сектора няма, но от БСП са на друго мнение. Красимир Янков от БСП заяви в студиото на "Денят започва", че ГЕРБ извършват манипулации и лъжат хората.

красимир янков прави опит манипулация лъжат хората
bnt avatar logo
от БНТ
08:53, 25.01.2017
Чете се за: 01:12 мин.
По света

От БСП представят доклад, който посочва всички проблеми в сектора на енергетиката. Според Янков проблемите са заради министъра на енергетиката.

Красимир Янков: "Този доклад ние гои направихме публичен, именно защото се прави опит за манипулация и се лъжат хората. Много красноречив за проблемите, които има в сектора в зимния период. Това се случва заради некомпетентността на министъра. Да ви припомня, че тя нямаше нищо общо с енергетиката, преди да стане министър на енергетиката."
Красимир Янков: "За да има консенсус по важни решения трябва да има и воля. Ние сме инициирали не веднъж по отношения, които касаят живота в страната, решения свързани с бъдещето на нашия народ. В последните 2 години популизма взе връх. Ще припомня, че по наша инициатива в народното събрание се проведе дебат за преодоляване кризата свързана с демографските проблеми. Имаше консенсус, прие се план и никакви действия след това."

Той коментира и избора на Огнян Герджиков за министър-председател на служебното правителство, както и предизборните цели на БСП.

Красимир Янков: "Явно той възлага на професор Герджиков тази роля в рамките на следващите два месеца. Ще видим какви ще бъдат министрите. Ангажиментът на служебния кабинет е да осигури работа на администрацията и институциите. Те да продължат изпълнените на своите ангажименти. Не трябва да се позволи провокации и бламиране на служебното правителство и в същото време трябва да се гарантира една кампания според закон и избори според волята на избирателите."
Красимир Янков: "Ние като политическа партия ще имаме и политическо искане към този служебен кабинет. А именно още от първия да е ясно с факти и обстоятелства какво точно се е случило в тези две години с управление на Борисов. Има въпроси, на които ние не сме получили отговор. И не само незадоволителния отговор за двата милиарда похарчени в последните месеци след президентските избори."
Красимир Янсков: "Убеден съм, че на тези предстоящи предсрочни избори, суверенът трябва да вземе решение според това какво е истината. Да не бъде подвеждан с обещания и популизъм, защото всички започват да се надпреварват за това в тези два месеца. Да има реална преценка за състоянието на държавата. Виждате споровете за енергетиката. Не показваме документи, доклад."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво да очакваме от служебното правителство?
Какво да очакваме от служебното правителство?
Алексис Ципрас: Нито едно евро повече за рестрикции
Алексис Ципрас: Нито едно евро повече за рестрикции