ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Кулинарен фестивал в Американския университет в България

bnt avatar logo от Атанас Пиронев
A+ A-
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Рекорден брой страни - 19, участваха в 15-ото издание на студентския кулинарен фестивал, организиран в Американския университет в България. С проявата завърши университетската инициатива “Международна седмица”, посветена на културните особености на народите.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

Ястия и гозби от Европа, Азия и Америка можаха да видят дошлите в спортната зала на Американския университет в Благоевград. В ролята на готвачи бяха самите студенти.

С какво се представяте вие на тази дегустация?

"Показваме плаки, реване, лакрор, курабия и фарчес - ястие, което е в две разновидности за вегетарианци и с месо”, отговори Леви Капани от Албания.
“Най-важното ястие е хаджипура. Това е нещо като вашата баница”, сподели Ана Уклева от Грузия.

Над 200 гозби показаха участниците в кулинарното изложение.Коя от коя по-вкусна.

“Най-важното нещо за нашата кухня е месото. Пет вида меса са най-разпространени в Монголия: козе, камилско, конско, овче и краве”, поясни Хаш от Монголия.

В края на празника участници и публика дегустираха показаните гозби. Коя от коя по-вкусна, по-екзотична и разбира се традиционна за страните, чийто представители ги бяха приготвили.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?