НОВИНИ

Лидери на крайнодесни партии се събраха на конференция в Прага

Ограничаване на правомощията на ЕС и засилване на ролята на държавата - около тази идея се обединиха лидерите на крайнидесните формации на Стария континент. Освен конферецния в Прага, програмата им включваше и протест срещу "диктата на Европейския съюз". Следват подробностите.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:36, 25.04.2019
Чете се за: 00:51 мин.
По света

В Прага се събраха Марин Льо Пен лидер на френския Национален сбор, Герт Вилдерс от холандската Партия на свободата и Томио Окамура, който ръководи местната Свобода и пряка демокрация. Те настояват за по-малко власт в Брюксел и засилване на значението и интересите на отделните държави. Крайнодестните си дадоха среща за откриването на кампанията за евроизборите на Свобода и пряка демокрация. Искаме да запазаим общия пазар и свободата на движение на граждани и стоки, но искаме законодателство, съобразено с резултатите от националните избори, каза Окамура.

Томио Окамура, лидер на Свобода и пряка демокрация: Искаме да променим Европейското сътрудничество между суверенни и свободни държави. Ще гласувам за излизането на страната ни от евросъюза, защото съществуването му в сегашния вариант трябва да спре. Не вярвам, че може да се реформира.
;

Според Герт Вилдерс ЕС иска да унищожи националните идентичности на държавите.

Герт Вилдерс, лидер на Партия на свободата: Европейският съюз, такъв какъвто ние го виждаме, е недемократичен. Той никога няма бъде способен да защити нашите национални интереси. Той защитава интересите само на Брюксел и на европейския елит.

За Марин Льо Пен един от сериозните проблеми е имиграцията.

Марин Льо Пен: Ислязмизмът и глобализмът заплашват нациите. Те са застрашени от имиграцията, която е масова, организирана, а сега и финансирана от Европейския съюз.

Поради невъзможност да участва, лидерът на италианската Северна Лига и министър на вътрешните работи на Италия - Матео Салвини, изпрати видеопослание на форума. Последните социологически данни показват, че крайнодесните, антиевпрпейски партии, вероятно ще бъдат втората по големина група в новия ЕП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камери заснеха обир в заведение в Русе, издирват крадеца
Камери заснеха обир в заведение в Русе, издирват крадеца
Германия и Полша спряха вноса на руски петрол заради влошено качество
Германия и Полша спряха вноса на руски петрол заради влошено качество