НОВИНИ

Джеръми Корбин ще се срещне с европейски лидери в Брюксел

Лидерът на лейбъристката партия Джеръми Корбин заминава за Брюксел в четвъртък, за да обсъди алтернатива на сделката на Тереза Мей, предава "Ройтерс".

Александър Детев
от Александър Детев
10:01, 21.03.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
джеръми корбин срещне европейски лидери брюксел

Според информация на партията му, Корбин планира срещи с главния преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние, генералния секретар на Европейската комисия Мартин Зелмайер и с лидерите на седем държави от ЕС, сред които испанския премиер Педро Санчес. Пред тях Корбин ще заяви увереност, че алтернативна сделка за Брекзит може да бъде приета в британския парламент.

Посещението на Корбин в Брюксел идва след тежка седмица за него на Острова. През последните дни общо осем депутати напуснаха водената от него Лейбъристка партия. В понеделник седем от тях сформираха независима група в Камарата на общините.

Като причини за решението си те изтъкнаха несъгласие с лидера Корбин относно Брекзит, както и притеснения за антисемитизъм вътре в партията. В сряда Джеръми Корбин си трънга от среща на лидерите на политическите сили в Камарата на общините с премиера Тереза Мей заради присъствието на говорителя на новосформираната независима група Чука Умуна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Фантомът на операта се завръща
АРТ посоки с Галя Крайчовска: "Фантомът на операта" се завръща
Холандското правителство губи мнозинството си в горната камара на парламента
Холандското правителство губи мнозинството си в горната камара на парламента