НОВИНИ

Любов по време на Олимпиада

Медал от Олимпиада не е достатъчен за някои спортисти. Пред очите на целия свят китайски състезател направи предложение за брак на приятелката си, която също участва в Рио. Какъв беше отговорът й?

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
16:46, 15.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Състезанието по скокове във вода в Рио ще се запомни не само със спортните постижения. Китайката Хъ Цзъ се представи отлично на скоковете от триметров трамплин и остана втора след своя сънародничка. Но на подиума за награждаването, освен медала, тя получи и неочаквано предложение.

Приятелят й Цън Кай се приближи до нея, коленичи както подобава и поиска ръката й, естествено, с неизбежната кутийка с пръстен.

Пред стотици зрители в залата и стотици милиони пред телевизорите по целия свят, които чакаха заедно с Цън отговора й, 24-годишната Хъ се стъписа за миг. Но след това разбира се, отговори положително. Под бурните аплодисменти на публиката, на светлинното табло в залата се появи надписа: "Тя каза "Да".

Заедно сме от 6 години, разказа по-късно щастливото момиче, но не очаквах, че ще ми направи предложение точно сега. Вярвам че той е човекът, с който искам да съм до края на живота си. Цън Кай също е състезател и има пет златни олимпийски медала.

В Рио това всъщност е втората подобна сцена. Първата беше преди четири дни, когато бразилска състезателка по ръгби получи предложение за брак от приятелката си и също прие без колебание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение срещу Анита Мейзер за убийството на съпруга й
Повдигнаха обвинение срещу Анита Мейзер за убийството на съпруга й
​Трима души загинаха при експлозия на кола-бомба в Югоизточна Турция
​Трима души загинаха при експлозия на кола-бомба в Югоизточна Турция