НОВИНИ

Лютви Местан поиска касиране на изборите и незабавен нов вот

Касиране на току що провелите се избори и незабавен нов вот поиска лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Според него изборите не са били честни и прозрачни, защото бил оказван натиск върху техните избиратели и са извършвани противоконституционни действия. Местан смята, че ако срещу ДОСТ не е била разгърната негативна кампания, формацията щяла да бъде част от 44-тия парламент.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
17:30, 28.03.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От ДОСТ определят резултата си от изборите като уникален заради разбиването на монопола на ДПС. Казват, че върху избирателите им е оказван натиск и искат от главния прокурор пълно разследване за спирането на избиратели по границата.

Лютви Местан, лидер на партия ДОСТ: Грозната картина на българската граница упражнено политическо насилие от политически самоуправци в това число и върху възрастни граждани с цел препятстване на български граждани за упражняване на конституционното им право за упражняване на глас.

В тази връзка Местан иска и свалянето на имунитетите на двама от лидерите на Обединените патриоти. В сигнала до главния прокурор се иска и установяването дали има група, която е оказвала натиск върху решението на ЦИК декларациите за негласуване на друго място да се попълват само в избирателните комисии, каквото признание бил чул. Лидерът на ДОСТ е категоричен, че избраният 44-ти парламент е с изкривена представителност.

Лютви Местан, лидер на партия ДОСТ: За нас е категорично неприемлив какъвто и да е вариант на съставяне на правителство в рамките на 44-тото НС с участието на крайно националистически организации. За нас не е приемлив какъвто и да е вариант за съставяне на правителството с участието на сараите.

От ДОСТ призоваха всички десни партии за широк форум, на който да упражнят натиск за свикване на Велико народно събрание и нова конституция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевградската актриса Албена Чобанова с наградата Икар 2017
Благоевградската актриса Албена Чобанова с наградата "Икар" 2017
В Унгария влиза в сила законът за задържане на всички имигранти над 14 години
В Унгария влиза в сила законът за задържане на всички имигранти над 14 години