НОВИНИ

Македонският премиер призова за нови предсрочни избори

Предсрочните парламентарни избори са най-доброто решение за изход от сегашната политическа криза в Република Македония. Това каза премиерът Емил Димитриев и предложи изборите да се състоят заедно с местния вот.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:34, 08.03.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
македонският премиер призова предсрочни избори

"Единственият гарант за запазването на единството на Република Македония е развитието на гражданското и мулти етническо общество.... Така както някой сега иска да постави нещата в Македония, чрез изключване на мнозинството на македонския народ и останалите етноси смятам, че няма да бъде реализирано.

В периода след изборите в Македония започнаха дискусии, които дълбоко нарушават конституционното управление в страната.

В същото време тези предложения не бяха част от предизборната кампания или пък за тях се говореше много малко, каза Емил Димитриев и добави: Според мен това не са привилегировани теми за политическия елит. Единственият фактор, който може да вземе отношение по този въпрос, е народа по време на нови парламентарни избори. Те трябва да бъдат организирани заедно с местните. Македонският премиер е убеден, че единствената алтернатива на днешната криза са нови избори.

Емил Димитриев категорично заяви, че няма да позволи в страната да бъдат разкривани лагери за настаняване на бежанци и мигранти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци по време на фермерски протест в Гърция (СНИМКИ + ВИДЕО)
Сблъсъци по време на фермерски протест в Гърция (СНИМКИ + ВИДЕО)
Инспектори от НАП започнаха проверки на търговци на цветя
Инспектори от НАП започнаха проверки на търговци на цветя