НОВИНИ

Макрон и Меркел: Европейският съюз трябва да се промени

Бъдещето на Европейския съюз - това е основната тема, която обсъждат френският президент и германският канцлер в Берлин. Еманюел Макрон и Ангела Меркел се обявиха за промени в европейските договори. Още акценти от първата официална визита на новия френски президент...

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
22:57, 15.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
макрон меркел европейският съюз промени

24 часа след като положи клетва като президент, Еманюел Макрон беше посрещнат с военни почести от германския канцлер в Берлин. Макрон реши да спази традицията, поставена от предшествениците му и избра Германия за първата си официална визита.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Наясно сме с отговорността - особено в критични моменти на Европейския съюз, когато трябва да вземат правилните решения. Но ние сме направили така, че да работим заедно - за доброто на хората в нашите държави.

Френският президент обеща да извърши големи икономически и социални реформи в страната си, защото по неговите думи, те са важни и за Европа.

Еманюел Макрон, президент на Франция: Следващия месец Франция ще трябва да приеме реформи в икономическата, социалната и образователната система. И това ще стане, както заявих в предизборната кампания, не защото Европа го иска, а защото Франция се нуждае.

Европейският съюз трябва да се промени - на това мнение са и двамата лидери. Според Меркел, ако общността не се промени, ще е уязвима. Предложението на Макрон е - преди да се пристъпи към промените да се създаде пътна карта.

Двамата лидери са обсъдили също европейската система за предоставяне на убежище, както и търговските отношения между двете държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството на Тръмп  отново защити в съда  спорния указ за имиграцията
Правителството на Тръмп отново защити в съда спорния указ за имиграцията
Григор Димитров отново доближи топ 10
Григор Димитров отново доближи топ 10