НОВИНИ

Малките аптеки не могат да работят денонощно

Собственици на малки аптеки в Благоевград не одобряват предложенията за законови промени, според които аптеките в градовете трябва да дежурят по график и през нощта. Според фармацевтите, ако се приеме тази промяна в Закона за лекарствените средства, те няма да могат да я изпълнят, тъй като не биха могли да наемат на работа допълнително квалифициран персонал, който да работи през нощта.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
18:30, 07.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Димитър Тюлеков е фармацевт и собственик на малака аптека в Благоевград. Изчисленията му показват, че аптеката няма толкова приходи, за да се назначи на работа още един магистър-фармацевт, който да дава нощни дежурства.

Димитър Тюлеков - магистър-фармацевт и собственик на аптека
”Ние сме двама човека през нощта кой ще работи, като ми направят график, аз трябва да работя 8 часа, повече не мога да работя."

Според Димитър Тюлеков в момента не се спазва регулация за откриване на аптеките и има прекалено много малки аптеки, затова приходите в тях не са достатъчни, за да се издържа дейността им и през нощта, каквито са законовите предложения.

Димитър Тюлеков
„В повечето страни всичко това нещо се регулира и се знае, че в еди кой си район има толкова аптеки, еди коя си ще бъде денонощна, тъй като тя поема по-голям процент, от оборота.”

Според собствениците на малки аптеки, денонощно може да работят само отделни обекти от големи аптечни вериги, където се реализират по-големи приходи от продажба на лекарства и може допълнително да се назначи на работа квалифициран персонал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е общото между космическата индустрия и трансплантацията на органи?
Какво е общото между космическата индустрия и трансплантацията на органи?
Неочаквана среща в Париж преди мача България - Франция тази вечер
Неочаквана среща в Париж преди мача България - Франция тази вечер