НОВИНИ

Марковски: Трябва да бъдат преразгледани някои приватизационни сделки

Задължително трябва да бъдат преразгледани някои приватизационни сделки, каза адвокат Марин Марковски в "Сутрешния блок" на БНТ. Той добави, че въпросът е не само морален, но има и чисто правни последици.

bnt avatar logo
от БНТ
09:52, 13.02.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Марин Марковски, адвокат: Аз съм имал възможност да се запозная с приватизационни договори. Знам какво представляват като документи. В тях има права и задължения, има и една рубрика "Контрол след приватизацията". И там има текстове, в които се казва, че ако не се изпълняват задълженията във връзка с дейността на предприятието, след като то е приватизирано, договорът се разваля. Така че изследването на тези договори, може да доведе до гражданскоправни последици държавата да си вземе обратно имуществото, защото договорът не се изпълнява.

"Когато го няма предприятието, на босия цървулите не могат да се вземат", добави адв. Марковски.

Той каза, че "Кремиковци" не е единственото предприятие, има и други предприятия, които заслужават да бъдат анализирани. Има и други типове сделки.

Марин Марковски: Когато имаме престъпления безстопанственост и неизгодна сделка - има такива текстове в НК, установяването на това престъпление може да стане. Обаче давността не дава възможност да се образува наказателно производство. Но този договор е нищожен, защото е престъпен, така че пак подлежи връщането при това положение, тъй като не поражда правни последици. Има гражданскоправни последици от дейността на прокуратурата, които заслужават да бъдат направени.

Целия разговор и повече по темата за усилията на прокуратурата и полицията да противодействат на битовата престъпност вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МРРБ: 703 978 жилищни сгради имат нужда от саниране
МРРБ: 703 978 жилищни сгради имат нужда от саниране
Пет деца пострадаха при катастрофа на бус и кола край Кокаляне
Пет деца пострадаха при катастрофа на бус и кола край Кокаляне