НОВИНИ

Мая Манолова откри кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо"

На Благовещение омбудсманът Мая Манолова откри четвъртото издание на Националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо". Този път старт на инициативата беше даден в социалната кухня към храма "Св. Св. Кирил и Методий", открита от Манолова в края на декември.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
15:23, 25.03.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Четвъртата кампания "Великден за всеки" беше открита днес с молебен за здраве, а омбудмсманът Мая Манолова отчете свършеното досега. Събрани са 1,5 милиона лева, с които 75 хиляди пенсионери са получили ваучери за храна, а хиляди други - хранителни пакети. И тази година се събират средства за възрастните хора, които няма да получат надбавки за Великден и чиито пенсии с малко надвишават прага от 348 лева.

Мая Манолова, омбудсман: Да се включат още повече граждани, хора с добри сърца, социалноориентиран бизнес, за да може да подкрепим най-уязвимите в нашето общество, пенсионерите, които получават най-ниски пенсии с една по- достойна Великденска трапеза.
Криско, лице на кампанията Това е нашата цел, да направим кампанията всяка година да се разраства все повече и повече и, както каза Тити, да има по-големи резултати всяка година.

В събирането на средства помагат БЧК, НОИ, Български пощи и още много партньори.Титуляр на банковата сметка е БЧК, могат да се изпращат и SMS-и на стойност 1 лев.

Омбудсманът Мая Манолова и лицата на кампанията Анелия, Криско, Тончо Токмакчиев, Тити Папазов и Деси Бакърджиева раздадоха топла рибена супа на пенсионери и социално слаби, дошли в социалната кухня към храма "Св. Св. Кирил и Методий ".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха разследваща полицайка при спецакцията в Благоевград
Арестуваха разследваща полицайка при спецакцията в Благоевград
Алиталия отмени 95 полета заради стачка
"Алиталия" отмени 95 полета заради стачка