НОВИНИ

Мазилка падна върху деца в детска градина във Варна

Инцидент във варненската детска градина "Мир". Голямо парче от мазилката на тавана падна и нарани леко три деца. Сградата на детското заведение беше открита през май миналата година след основна реконструкция.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
18:43, 14.06.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Инцидентът се случил в ранния следобед. В една от стаите за игри 18 деца слушали приказка, когато парче с големина около 2 квадратни метра се стоварило в средата на стаята.

Елена Стефанова, директор на детската градина "Мир": Всички деца наистина бяха уплашени, видяхме че е паднало. Сестрата и лекарката почистиха, то беше охлузване на ръчичката на детето, на нослето на момченцето, другото момиченце беше ударено тук някъде, но нямаше никаква следа. Нямаше никакви индикации за такъв инцидент.

От общината са решени да разнищят случая докрай и да накажат виновните.

Лилия Христова, директор на дирекция "Образование" в Община Варна: Ще направим много обстойно вътрешно разследване и ако има данни че директорът за нещо не ни е информирал ще бъде санкциониран по всички законови параграфи.

Инцидентът поражда много въпросителни, тъй като сградата е открита преди малко повече от година след реконструкция на стойност над един милион лева. Изпълнител на ремонта е фирмата „Хая - С". Нейният управител заяви, че не може да се говори за некачествено изпълнение, а вероятната причина да се отчупи парче от мазилката е слягането на сградата.

Мартин Станев: Ще гарантираме, взели сме мигновени мерки. В момента се изчукват всички тавани и ще се направят по съвсем друга технология. В момента монтираме окачени таванни конструкции, с които има повече от сто процента гаранция, че няма какво да се отчупи повече.

Въпреки това, родители настояват за експертна оценка на сградата, която да гарантира, че такъв инцидент няма да се повтори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на Здравната каса проф. Камен Плочев беше освободен предсрочно
Шефът на Здравната каса проф. Камен Плочев беше освободен предсрочно
Мечтан старт за Русия! Сборная отвя Саудитска Арабия
Мечтан старт за Русия! Сборная отвя Саудитска Арабия