НОВИНИ

МБАЛ-Шумен: Над 25 души са пострадали при взривовете в Хитрино

Над 25 пострадали от инцидента в Хитрино са постъпили досега в МБАЛ-Шумен. Това съобщи изп. директор на болницата д-р Атанас Атанасов. По думите му, положението е тежко, в болницата продължават да пристигат линейки с ранени.

bnt avatar logo
от Агенция"Фокус"
09:16, 10.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
мбал шумен души пострадали взривовете хитрино

Повечето пострадали са със съчетани травми, с изгаряния, с фрактури на крайници, рани по лицето и по откритите части на тялото, с много набити стъкла по меките тъкани. Част от пострадалите са в шоково състояние, започната е реанимация.

"Дотук трима от хората с изгаряния са транспортирани към Клиниката по изгаряния във Варна, останалите са настанени в отделението за интензивно лечение в шуменската болница. В четири от операционните зали в момента текат операции. Мобилизирани са всички екипи - хирургични, травматологични и реанимационни. Цялата болница е в пълния си капацитет мобилизирана", каза д-р Атанасов. „Има тежко пострадали, за които не може да се каже каква е прогнозата, с тежки съчетани травми, в шоково състояние, с голям процент изгаряния", заяви д-р Атанасов.

Той уточни, че пострадалите са на всякаква възраст. „Нямам конкретна информация от официални източници за загинали, но с оглед на броя на постъпващите пострадали, очевидно става дума за много сериозен инцидент, с масово поразяване и не е изключено да има и загинали на място“, каза д-р Атанасов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов във Фейсбук: Нека всеки, който може да дари кръв за пострадалите!
Бойко Борисов във Фейсбук: Нека всеки, който може да дари кръв за пострадалите!
Мерки срещу замърсяването на въздуха в Париж
Мерки срещу замърсяването на въздуха в Париж