НОВИНИ

Министерство на отбраната търси 32 гвардейци

Министерството на отбраната обяви процедура за провеждането на конкурс за назначаването на 32 военнослужещи за нуждите на Националната гвардейска част. Кандидатите трябва да са завършили средни или висши граждански или военни училища. Приетите ще бъдат назначени с ранг редник.

министерство отбраната търси гвардейци
bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 09.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Две от длъжностите са за шофьори, останалите 30 ще бъдат обучавани за гвардейци. Заради това, освен минимум средно образование, трябва да са високи между 175 и 185 см, без белези и татуировки по видимите части на тялото. Кандидатите не трябва да са по-възрастни от 28 години, да са годни за военна служба, да не са осъждани, да нямат образувано наказателно производство, да са само с българско гражданство, да не са освобождавани от военна служба заради дисциплинарно наказание и разбира се да покриват нормативите за физическа годност.

В срок до 5 май 2017 г. кандидатите трябва да подадат документи чрез структурите на Централно военно окръжие, които да са адресирани до командира на Националната гвардейска част. До явяване на конкурс ще бъдат допуснати само кандидатите, които са представили всички необходими документи и отговарят на предварителните изисквания. Конкурсът включва измерване на антропометрични данни, изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване. Провеждането на конкурса е насрочено за 30 и 31 май, както и 1 юни 2017 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Местят до морето ритуалната зала в Балчик
Местят до морето ритуалната зала в Балчик
Ядем ли второ качество храни?
Ядем ли "второ качество" храни?