НОВИНИ

Млада жена от Търговище даде 4 500 лева на мним полицай при телефонна измама

Млада жена от Търговище е дала 4 500 лева на мним полицейски служител при телефонна измама. Това е второто въвеждане в заблуждение за годината на територията на Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище, използвана е схемата "помощ на полицията", съобщи говорителят на Дирекцията Ани Кръстева.

bnt avatar logo
от БТА
11:00, 05.01.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
млада жена търговище даде 500 лева мним полицай телефонна измама

Измамата е станала вчера около 11 часа, когато 45-годишна жена от града получила обаждане по стационарния си телефон. Неизвестен, представящ се за служител на полицията, помолил за съдействие в акция по залавяне на телефонни измамници.

Жената пуснала през балкона наличните ѝ 4 500 лева. Била предупредена да се скрие във вътрешността на жилището, за да не пострада при евентуална стрелба от снайперисти.

Преди два дни 77-годишна жена от Търговище предаде на мним полковник 1 600 лева, отново за да съдейства на служителите на реда.

Случаят от вчера се разследва в досъдебно производство.

Заради активизирането на телефонните измамници от началото на годината и падането на възрастта на въведените в заблуждение, от полицията в Търговище призовават гражданите да са внимателни и да не предоставят пари на мними полицаи и служители на институции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив вече налагат глоби за изгаряне на отпадъци
В Пловдив вече налагат глоби за изгаряне на отпадъци
Мъжът, заплашил да се самоубие в София, се предаде
Мъжът, заплашил да се самоубие в София, се предаде