НОВИНИ

Могерини: Връщам се от Балканите изпълнена с надежда и оптимизъм

По повод визитата си в държавите от Западните Балкани, Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини отбеляза, че се връща в Брюксел загрижена за ситуацията в някои страни, но въпреки това е изпълнена с оптимизъм и надежда за по-добър утрешен ден, пише босненският вестник The Sarajevo Times.

могерини връщам балканите изпълнена надежда оптимизъм
bnt avatar logo
от БНТ
11:39, 07.03.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света

„През тези няколко дни видях повече в Западните Балкани от когато и да е било преди. Регионът е изложен на различни нива на предизвикателства и напрежение. Някои от тях са вътрешни, местни, политически динамични, докато в някои има регионални и междудържавни напрежения. Това е много опасна ситуация, защото връща региона години назад, но мирът не бива да бъде възприеман като даденост“, заяви Могерини.

„Вярно е, че съм дълбоко и сериозно загрижена, но има и доверие, което идва от факта, че няма сила на света, която има ефект върху Западните Балкани, колкото ЕС. Дойдох притеснена от някои случаи, но също така и изпълнена с надежда и оптимизъм“, увери италианският политик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Великобритания окончателно гласуват за БРЕКЗИТ
Във Великобритания окончателно гласуват за БРЕКЗИТ
Републиканците представиха алтернатива на Обамакеър
Републиканците представиха алтернатива на "Обамакеър"