НОВИНИ

Москва е отворена за посещение на Путин във Вашингтон

Белият дом кани руския президент Владимир Путин на среща във Вашингтон наесен. Засега няма реакция на Москва. Предложението, обаче, предизвика бурни реакции в Съединените щати.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
13:15, 20.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
По света
москва отворена посещение путин вашингтон

На атаките за срещата с руския президент в Хелзинки, Доналд Тръмп отговори с контраатака. Говорителят на Белия дом Сара Сандърс написа в Туитър, че американският държавен глава е поискал от съветника си по националната сигурност Джон Болтън да покани Владимир Путин във Вашингтон за среща наесен.

Според съобщението, „обсъжданията вече са в ход“.

От Белия дом отказаха да дадат повече подробности. Не е ясна и предложената дата. Поканата предизвика гневни реакции в лагера на демократите.

;
Чък Шумър, лидер на демократите в Сената : Възможно най-скоро трябва да има изслушване, за да разберем за какво точно президентът Тръмп е разговарял с президента Путин. Изявленията на президента Тръмп са достатъчно тревожни. Сенатът трябва да знае какво се е случило зад затворените врати.

Поканата към Путин изненада и шефа на американските разузнавателни служби. На конференция в Колорадо Дан Коутс призна, че не е бил уведомен за предложението на Белия дом към Кремъл.

Ако Путин приеме поканата, то това няма да е първото му посещение в Съединените щати. През 2001 година той беше на официална визита по покана на Джордж Буш. Преди три години той беше в Ню Йорк за участие в Общото събрание на ООН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов участва в парламентарния контрол
Премиерът Борисов участва в парламентарния контрол
Витоша Летен фест ще се проведе в неделя
Витоша Летен фест ще се проведе в неделя