НОВИНИ

Москва обвини западните страни, че защитават терористите в Сирия

Руският външен министър Сергей Лавров обвини западните страни, че се опитват да запазят военния потенциал на терористите в Сирия след преговори с Иран и Турция в казахстанската столица Астана, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
12:54, 16.03.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
москва обвини западните страни защитават терористите сирия

"Забелязваме при някои от нашите западни колеги желание да се спестяват ударите на терористите и да се съхрани военният им капацитет", заяви Лавров след дискусии за Сирия с турския и иранския си колега. Руският външен министър визираше специално клона на "Ал Кайда" в Сирия, "Джебхат ан Нусра", който според него "играе ролята на провокатор в сценариите на западните геополитически стратези".

"Един от основните проблеми, за който говорим с американските колеги още от времето на администрацията на Барака Обама, е необходимостта да се раздели конструктивната въоръжена опозиция от терористите, преди всичко от "Джебхат ан Нусра", която американската коалиция продължава да не иска да засяга, въпреки че тази групировка е обявена за терористична с резолюция на Съвета за сигурност на ООН", подчерта на срещата на министрите Лавров, цитиран от ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-голямата държавна ядрена компания в Китай проявява интерес към АЕЦ Белене
Най-голямата държавна ядрена компания в Китай проявява интерес към АЕЦ "Белене"
Безредици в Мадрид заради смъртта на имигрант
Безредици в Мадрид заради смъртта на имигрант