НОВИНИ

Москва възприема форума на НАТО в Полша "среща на отиващите си"

Москва засега не е реагирала официално на форума във Варшава. Русия се готви за срещата на между нея и Алианса на 13 юли. Същевременно коментират отделни полици. Точно в този момент президентът Путин подписа указа за щатния състав на руската армия, според който тя ще наброява 1млн. и 885 хиляди, като от тях войнският състав ще е 1 млн. души. Увеличението е символично - с около 500 души.

bnt avatar logo
от Николай Кръстев - кор. на БНР
18:18, 09.07.2016
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Нас ни плашат не войниците, а политиците, които много добре знаят, че заплаха от Русия не идва за НАТО, както организацията лъже милиони хора. Така коментира на този етап водещия представител от горната камара на руския парламент Константин Косачов, които е ръководител на комитета по външна политика в нея.

Според него, единственото решение на срещата на НАТО във Варшава, е че ще бъдат разположени четири батальона в Полша и Прибалтика и това едва ли ще промени радикално нещо в отношенията между Москва и НАТО. Косачов смята, че решенията на Алианса приети по време на срещата в полската столица, циментират втора по своя характер Берлинска стена в Европа и логиката на това решение идва от времето на противопоставянето и Студената война изхождайки от логиката, че сме в безопасност, доколкото сме силни.

Във Варшава НАТО е имало избор или да продължи да води политика на нагнетяване на напрежението или да я промени. Според руският политик, явно е, че Германия, Франция и Италия почти не биват чувани, за разлика от новините членове, които се чувстват ободрени от погледа на генералния секретар. Той дори заяви че срещата във Варшава ще е «срещата на заминаващите си», казвайки че в гърбът им дишат новите лидери от Доналд Тръмп до Борис Джонсън, хора които не се чувстват свързани с предишните правила на играта...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да има втори референдум за еврочленството, обяви Лондон
Няма да има втори референдум за еврочленството, обяви Лондон
Ген. секретар на НАТО Йенс Столтенберг: Светът не се намира в нова Студена война
Ген. секретар на НАТО Йенс Столтенберг: Светът не се намира в нова Студена война